Kære Læsere/Ovnfreaks.
NYT-NYT-NYT-NYT-NYT-NYT-NYT-NYT
Jeg har ventet længe på nyt omkring installering af gamle brændekomfurer, som pludselig ikke mere kategoriseredes som "procesvarme". Min besked fra Miljøstyrelsen af 13/4-2016 om, at brændekomfurer var undtaget af Brændeovnsbekendtgørelsen af 26/1-2015, blev over en nat i november fejet af bordet. Nu er der sket dette, at jeg 18/5-2017 skal til møde med Miljøstyrelsen, Teknologisk Institut og Skorstensfejerlauget i Nyborg ang. brændekomfurer. Jeg håber at kunne fortælle umiddelbart efter, hvordan brændekomfurernes fremtid i Danmark ser ud.
23/5-2017
Jeg kan nu efter mødet afsløre, at indmuringskomfurer bygget på stedet vil blive lovlige at opsætte også i ikke fredede bygninger. Der vil i løbet af sommeren blive ændret i Brændeovnsbekendtgørelsen. Hvordan ordlyden af ændringen vil blive, kan jeg på nuværende tidspunkt ikke oplyse om.
20/12 - 2017.
Det er nu mange måneder siden, jeg mødte Miljøstyrelsen, Skorstensfejerlauget og Teknologisk Institut i Nyborg. Der er intet sket omkring ændringer i Bekendtgørelsen, så jeg rykker snarligt Miljøstyrelsen for at uddybe hvorfor intet sker.
NYT-NYT-NYT-NYT-NYT-NYT
21/12-2017
En lempelse af Brændeovnsbekendtgørelsen træder i kraft den 1/1-2018. Det vil være lovligt at opføre indmuringskomfurer med mindst 2 meter vandrette kanaler forudsat, at de opføres af en ovnbygger som attesterer opbygningen, bagefter underskrives dokumentet af stedlige skorstensfejer.
Endvidere kan også historiske ovne fra før 1920 opsættes på samme vilkår. Endvidere skal ovnens brændkammer udmures helt.
Lempelsen af reglerne kan efter 1/1-18 læses på Miljøstyrelsens hjemmeside.
Jeg glæder mig meget over, at mine anstrengelser endelig bærer frugt, da vores kulturarv skal bevares for eftertiden. Iøvrigt har jeg brugt utrolig megen energi på projektet. God fornøjelse med indretning med gamle ovne derude.
Venligst
Lars Falk
HÅNDBOG FOR OVNFREAKS af Lars Falk

BOGUDGIVELSE 16/10 - 2017 !!!!!!!!!!!

Jeg har nu i et år skrevet på en bog omhandlende : brændeovne, antikke ovne, brændekomfurer, masseovne, porcelænskakkelovne, grøn omstilling med solenergi-masseovn-akkutank, stålskorstene, elementskorstene, renovering af eksisterende skorstene, røgsugere, renovering af ovne og komfurer, ovn- og komfurbygning, madlavning på brændekomfur, historie, love og regler, leverandører og meget andet.

Bogen kan bestilles signeret via min mailadresse : lars.falk@gmail.com.  Pris incl. pakning og forsendelse til DK : 315,-dkr . Sverige, Norge, Finland, Færøerne med PostNord = 390,-dkr + gebyr overførsel udl. = 40,- dkr, ialt 430,- dkr.Bogen afsendes når beløbet er synligt på kontoen.

Beløbet indbetales til Kreditbanken, regnr. 7931 - konto 0004072459. Husk navn på indbetaleren!!

Iban : DK8079310004072459 / Bic : AAKRDK22 / Kreditbanken, Perlegade 40, 6400 Sønderborg.

23/11 - 2017. "Håndbog for Ovnfreaks" har nu fået en såkaldt " Lektørudtalelse " fra DBC, vurderet af : Lars Ovesen.

Bog : Opslagsværk der behandler bygning, renovering, vedligehold og opsætning af brændefyrede ovne og komfurer af mange forskellige typer, bl.a. brændeovne, masseovne, indmuringskomfurer og porcelænsovne. Emner : brændeovne; komfurer; ovne; vejledninger

Materialevurdering

Kort om bogen : Går du med planer om at bygge, renovere eller bare med tanken om at tilføje en brændeovn i dit hjem? Så skal du snuppe et nærmere kig på denne bog, der guider dig gennem junglen af forskellige ovnløsninger. For håndværkeren, gør-det-selv folk, ovnbyggeren eller dem der bare mangler lidt inspiration.

Beskrivelse

"Håndbog for Ovnfreaks" er med forfatterens egne ord et uundværligt opslagsværk når det drejer sig om brændefyrede ovne eller komfurer, og bogen kommer rundt i krogene. Læs eksempelvis om danske ovnfabrikker, om brændekomfuret, om opsætning af indmuringskomfurer eller om skorstene og røgsugere. Derudover behandler bogen også renovering samt opsætning af diverse komfurer og læseren bliver heller ikke snydt for masseovne, porcelænsovne og almindelige brændeovne. Teksten flankeres løbende af fotomateriale og andre illustrationer.

Vurdering

Hvis du går med tanker a la dem der nævnes i indledningen, så er denne bog et must! Bogen er grundig, og de mange fotos der ledsager teksten, specielt i opbygnings- og renoveringsafsnittet, er meget fyldestgørende. Det mærkes tydeligt at forfatteren trækker på mange års erfaring og praktisk arbejde. Dette afspejles også i de grundige materialelister der ledsager projekterne.

Til bibliotekaren

En grundig, rigt illustreret bog der holder hvad den lover. Kan anskaffes af alle, dog med forsigtighed af de mindste.

 

Velkommen

Jeg har efter 20 år som ovnbygger, måttet lukke mit firma p.g.a. sygdom,men vil gerne stadig være dig behjælpelig, hvis du har spørgsmål om gamle støbejerns- og porcelænskakkelovne. Jeg har rigtig meget litteratur,kataloger og foto materiale om ovne gennem 300 år. Endvidere har jeg stadig mange kontakter i ind- og udland,som jeg kan trække på,når gamle ovne skal have nyt liv.Ydermere er der her mere end 60 sider og 675 fotos og illustrationer,som forhåbentlig kan inspirere dig,når du skal indrette dig med gamle ovne.Se også min gode ven og ovnbygger Per Håve's lagerliste med unikke gamle svenske porcelænskakkelovne.

REIMANN's KRONA  nye svenske kakkelovne i fantastisk kvalitet er nu også føjet til.www.krona-porcelænskakkelovne.dk gik i luften sidst i oktober 2015.Derfra kan man også downloade det exclusive Reimann´s Krona ovnkatalog med prisliste.Det skal også nævnes,at der nu er en spændende webshop med spændende ting fra kakkelovnsverdenen.
NYT..NYT..NYT...
Der sælges fra 01/05 - 2018 3 meget fine rektangulære porcelænskakkelovne fra Reimann´s udstilling i Gelting, Nordtyskland til spotpriser. Se siden "Krona m.stor rabat" og få de fantastiske tilbud!!!!!!!!!
På siden "MARKEDSPLADSEN" finder du et udsnit af de mange ovne,jeg har samlet over de sidste 15 år.Jeg har kun ovne,som næsten ikke har været brugt og har kørt Danmark tyndt for at finde det absolut bedste.
Gamle både store og små brændekomfurer er blevet populære igen,og om dette emne er der en masse spændende læsning,fotos og ideer til,hvordan man med fordel opsætter et sådant i sit køkken.Der er i øvrigt også guf for "Gør det selv" ovnrenovatøren på webshoppen.
Rigtig god fornøjelse!!!!
Kontakt :
Lars Falk
Sundgade 20, 1. , 6400 Sønderborg
Tlf. 0045 - 51 72 39 52 / gerne aften og weekend.
Mail : lars.falk@gmail.com
 
THE NEXT TWO PAGES IS AN INTRO IN ENGLISH AND GERMAN LANGUAGE!!!!!!!!