Hvorfor opsætte brændekomfur i 2016?


Jo, det skal man gøre fordi man i brændekomfuret får en masse muligheder på een gang. Udover madtilberedning,bagning,varmt vand er der også mulighed for at gøre brændekomfuret til en fantastisk god brændeovn ved hjælp af nogle ændringer i selve opmuringen af brændkammeret.Iøvrigt kan også monteres vandbeholder for supplement til centralvarme,dvs. gulv- eller radiatorvarme. Dette er også omtalt andetsteds.

Iøvrigt er sidste nye det, at selv om den nye "Brændeovnsbekendtgørelse af 26.januar 2015" siger, at gamle ovne fra før 1940 vil være ulovlige at installere i ikke fredede bygninger fra 26.januar 2017, er gamle brændekomfurer, også fra før 1940, til madlavning undtaget fra bekendtgørelsen i lighed med gamle porcelænskakkelovne. Komfurer hører ind under "procesvarme".

 

Se iøvrigt hvilke brændekomfurer jeg har stående på siden "Markedspladsen".Denne side er opdateret 12/6 - 2016.

Det indmurede brændekomfur er også en lille masseovn. Et almindeligt komfur vejer fra 250 - 800 kg,når det er færdigmuret.De større restaurant- og herregårdskomfurer vejer over 1000-1500  kg.Når man har fyret et par timer,er der oplagret varme til adskillige timers gratis hygge i køkkenet.

Endvidere er brændekomfuret meget dekorativt med dets til tider overdådige ud -
smykning på fronter,sider og låger.Messingstangen rundt om komfuret ikke at for-
glemme.Der findes også stadig fine forkobrede gryder,æbleskivepander,vaffeljern,
kageforme i kobber og emaljeret udførelse,madam blå,gul og rød kogegrej. Alt dette kan med held findes hos antikhandlere og på loppemarkeder over det ganske land.Man kan i denne tid også gøre et godt køb i Sverige,da man både har en lav kronekurs og rigtig mange loppemarkeder i Skåne,Blekinge,Halland og Småland.

Herregårds brændekomfur opstillet i
stort køkken - allrum.Komfuret er total
renoveret - produceret 1890 - 1910.