Gammelt brændekomfur med ny el - kogeplade

Det er jo rigtig sjovt at indrette nyt køkken med gamle køkkenskabe,gammeldags tapeter,malede gulve osv.Når man tager dette skridt,fuldendes køkkenet med et gammelt brændekomfur.
Har man en travl hverdag,kommer sent hjem fra job,er man måske ikke lige oplagt til at skulle fyre op i komfuret og vente på,at det bliver klart til madlavning.
Hvad gør man så,når den gamle stil skal holdes?
Man renoverer selvfølgelig et gammelt komfur,får lavet en ny topplade,flytter messingstangen over på den nye plade og nedfælder en keramisk kogeplade deri.
Det lader sig også gøre,at bygge et gas - aggregat i.Der findes færdige units med 4
kogesteder.
Da komfuret er tomt indeni,kan gryder og andet køkkentøj opbevares og tages ud
gennem bagerumslågen.
Når man har gjort det,bør man selvfølgelig også lave en emhætte i gammel stil.Brug din fantasi og studér gamle køkkenfotos.Man kan med fordel anvende et Thermor 360 indbygnings - emfang.Det har 3 hastigheder og 2 indbyggede halogenlamper.Det fås også med ekstern sugemotor,så man slipper for larmen.Det kræver en plads på loftet over emhætten.
De belgiske og franske komfurer afbildet herunder er et kapitel for sig.Og det både i udseende og pris.Det er en bekostelig affære at finde og renovere disse kunstværker,men en sikker investering,som kun kan stige i værdi.
Klik på nedenstående fotos for tekst og forstørrelse.