Per - Fra start til mål.

Per er født og opvokset i Fagersta,ca.450 km nordvest for Göteborg.For ca. 10 år siden blev det for meget for han og hans familie,og de flyttede nærmere Danmark,nemlig Halmstad.Afstanden til Danmark passer bedre nu,hvor han jo bygger mange ovne.Han har på 30 år bygget over 1300 ovne.
Per starter hjemme i Sverige med at køre landet tyndt for at opkøbe ovne.Ofte skal han bruge næsten en dag på at brække ovnen ned,mærke kaklerne og pakke den i kartoner.Derefter hjem til lageret,pakke ovnen ud,vaske sten ud af kaklerne,rengøre og evt. reparere og udskifte dårlige kakler.Derefter mærkes ovnen igen og pakkes ned,klar til opsætning i Danmark.
Når Per ankommer til destinationen lægges ovnen ud på gulvet i nummerorden og kunden har mulighed for at se kvalitet osv. inden opsætning.Der skæres hul i gulv,bores jern i vægge,støbes fundament og skiftet med lågen mures ofte første dag.
Dag 2 - der mures intenst og ud på aftenen når han ofte skiftet under kronen.Så trænger man også til et hvil.Han overnatter helst hos kunden og kunden sparer motelregningen,som oftest er på 900,-d.kr. pr.døgn.
Dag 3 - Anslutningen til skorstenen laves,spjældet og kronen monteres.Til sidst rengøres og fuges og glaslågen monteres.
Per skriver faktura og installationsattest. Der afregnes kontant i dkr ved arbejdets færdiggørelse.Han yder selvfølgelig 2 års garanti på arbejdet,det forudsættes,at fyringsvejledningen følges,og de 3 måneders tørretid overholdes.I ØVRIGT HAR PER HÅVE DANMARKS BILLIGSTE SVENSKE PORCELÆNSKAKKELOVNE.
Ovnene,der er 100 - 150 år gamle,kan med tiden få småskader på overfladen,som behændigt fuges væk.Sådanne småskader kan der selvfølgelig ikke ydes garanti mod.Gamle ovne får patina og bliver smukkere med årene.God fornøjelse.........

 
Se iøvrigt næste side " Svenske ovne-lager" ,hvor en stor del af Per's ovnlager er udstillet.Lagerlisten er for det meste opdateret. Finder man en ovn, som falder i ens smag, er det klogt at reservere, da salget er helt ude af kontrol efter energiprisernes himmelflugt. Skriv og fortæl hvilken ovn du gerne vil have, og jeg fremsender en mail med detaljer og alt vi har aftalt. Der er altid faste priser.

Per og Philip Håve.De har ca. 200 rejsedage og bygger ca. 50-60 porcelænskakkelovne årligt.