Per og Philip Håve - delvist vagtskifte.

Per er født og opvokset i Fagersta,ca.450 km nordvest for Göteborg.For ca. 10 år siden blev det for meget for han og hans familie,og de flyttede nærmere Danmark,nemlig Halmstad.Afstanden til Danmark passer bedre nu,hvor han jo bygger mange gamle kakkelovne.Han har på 30 år bygget over 1400 porcelænsovne.

Per starter hjemme i Sverige med at køre landet tyndt for at opkøbe svenske ovne.Ofte skal han bruge næsten en dag på at brække kakkelovnen ned,mærke kaklerne og pakke dem i kartoner.Derefter hjem til lageret,pakke porcelænsovnen ud,vaske sten ud af kaklerne,rengøre og evt. reparere og udskifte dårlige kakler.Derefter mærkes kakkelovnen igen og pakkes ned,klar til opsætning i Danmark.

Når Per ankommer til destinationen lægges kakkelovnen ud på gulvet i nummerorden og kunden har mulighed for at se kvalitet osv. inden opsætning.Der skæres hul i gulv,bores jern i vægge,støbes fundament og skiftet med lågen mures ofte første dag.

Dag 2 - der mures intenst og ud på aftenen når han ofte skiftet under kronen.Så trænger man også til et hvil.Han overnatter helst hos kunden og kunden sparer motelregningen,som oftest er på 900,-d.kr. pr.døgn.

Dag 3 - Anslutningen til skorstenen laves,spjældet og kronen monteres.Til sidst rengøres og fuges og glaslågen monteres.

Per skriver faktura og installationsattest. Der afregnes kontant i Euro ved arbejdets færdiggørelse.Han yder selvfølgelig 2 års garanti på arbejdet,det forudsættes,at fyringsvejledningen følges,og de 3 måneders tørretid overholdes.

I ØVRIGT HAR PER OG PHILIP HÅVE DANMARKS BILLIGSTE SVENSKE PORCELÆNSKAKKELOVNE OG HAR ET ALSIDIGT LAGER. OG DE ER EKSPERTER I AT FINDE PRÆCIS DEN OVN SOM PASSER TIL DIT HJEM.

Ovnene,der er 100 - 150 år gamle,kan med tiden få småskader på overfladen,som behændigt fuges væk.Sådanne småskader kan der selvfølgelig ikke ydes garanti mod.Gamle ovne får patina og bliver smukkere med årene.God fornøjelse... Finder man en ovn, som falder i ens smag, er det klogt at reservere, da salget går stærkt efter energiprisernes himmelflugt. Skriv og fortæl hvilken ovn du gerne vil have, og jeg fremsender en mail med detaljer og alt vi har aftalt. Der er altid faste priser. 

NYT NYT NYT........

Det bliver fremover også muligt at købe en ny nøjagtig kopi af en gammel svensk kakkelovn. Ovnene håndlaves på den 130 år gamle polske kakkelfabrik KAFLARNIA GROCHOWSKI, som har en lang tradition med fremstilling af kvalitets kakler til porcelænskakkelovne. Du finder modeller og priser på siden : KAFLARNIA TILESTOVES POLAND

I 2022 blev Pers søn Philip færdiguddannet efter at rejst og bygget ovne sammen med Per i 3 år og er midt i januar 2024 flyttet til Hälsingborg for at have kortere vej til Danmark. Han er meget omhyggelig med sit arbejde og bruger ofte et par døgn mere end Per på en opbygning. Per er begyndt at slappe lidt af og kommer til Danmark og bygger et par måneder om året. Han opholder sig resten af året på en lille ø tilhørende Philipinerne. Det er nu blevet Philips tur til at tage det tunge slæb.

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt

Lars Falk
Sundgade 20, 1.
6400 Sønderborg
+45 51 72 39 52 (gerne aften og weekend)
lars.falk@gmail.com
www.lars-falk.dk