Her får du en appetitvækker - til at indrette med gamle ovne

At indrette sit hus eller lejlighed med gamle ovne er noget,vi alle har mulighed for i større eller mindre målestok.En fin kakkelovn eller et sødt brændekomfur er ikke en luksus kun for velhavere mere.

En porcelænskakkelovn kan i dag fås fra ca. 45.000 kr. En ANTIK STØBEJERNSOVN eller et komfur koster fra ca. 15.000-50.000 dkr.

En god moderne brændeovn med støbejernslåge og et pænt design koster også fra 15.000,- dkr. og opefter.

Der findes gamle ovne med dårlige forbrændingsegenskaber, som man bør gå langt udenom. Derfor er det klogt at gå til en af de få tilbageværende ovnmagere og blive vejledt om, hvad der findes af gode ovne på markedet og ikke mindst - hvad dit behov er. Fx hvor mange kvm skal opvarmes, skal ovnen bruges dagligt og være en del af husets økonomi.

Man kunne faktisk godt lave effektive ovne med konvektion, altså dobbeltvæg som opvarmer luft og skaber cirkulation, før og omkring år 1900. Mange tror, at det var noget man fandt på i 1980'erne.

En SVENSK PORCELÆNSKAKKELOVN har en forbrændingseffektivitet på over 90 %. I øvrigt avgiver den varme i 12-14 timer efter endt fyring.

En moderne "Postkasse" fra Silvan eller Bauhaus er kold en time efter endt fyring. Den spiser også nemt en stor baljefuld brænde i døgnet. En gammel SVENSK KAKKELOVN kan holdes varm døgnet rundt på 6 pressede træbrikketter i god kvalitet.

Et gammelt BRÆNDEKOMFUR til indbygning vejer ca. 1000-1500kg opsat og er en lille masseovn, som afgiver varme 4-6 timer efter endt fyring og kan iøvrigt også opbygges som kombineret BRÆNDEOVN / KOMFUR.

Og til sidst skal man jo ikke glemme, at en ANTIK BRÆNDEOVN pynter noget mere end "Postkassen" fra Bauhaus. En fin GAMMEL OVN kan faktisk sælge et hus. Jeg har haft mange kunder i tidens løb, som konsekvent opsætter en ANTIK OVN inden salg af deres fine gamle hus.

Den efterfølgende fotoserie viser, hvordan GAMLE OVNE giver en fantastisk atmosfære i en række skandinaviske hjem.

Kontakt

Lars Falk
Sundgade 20, 1.
6400 Sønderborg
+45 51 72 39 52 (gerne aften og weekend)
lars.falk@gmail.com
www.lars-falk.dk