Svensk porcelænskakkelovn med vandtank for gulvvarme

PORCELÆNSKAKKELOVN MED VANDTANK.

Jeg er ofte blevet spurgt,om man ikke kan indbygge en kobberspiral for eksempel til supplering til gulv- eller radiatorvarme, i en porcelænskakkelovn.Jeg tænkte over denne udfordring og fandt ud af,at man måtte kunne indbygge en vandtank i brændkammeret,som jeg ofte har indbygget i brændeovne og komfurer.

Det blev en tank,som rummer fra 12 til 16 liter vand,og hjælper evt. et oliefyr eller en pillebrænder med med opvarmningen af et gulv.

Der findes en ventil som åbner,når ovnen har nået driftstemperatur.Den lukker igen når ovnen igen kommer under driftstemperatur.Anlægget skal naturligvis være med åben expansionsbeholder.

Man bør samtidig rådføre sig med den stedlige skorstensfejer,så man ikke får problemer efter monteringen.En VVS-installatør bør også tages med på råd,da han har masser af erfaring med den slags.

Efter konference med dem,er du velkommen til,at kontakte undertegnede for yderligere info.

Udformningen af tanken er meget vigtg,da man ikke har megen plads mellem tanken og ovnens indvendige front.Og da det er ovnens ømme punkt,skal tanken nøje afstemmes med brændkammerets dybde.

Kontakt

Lars Falk
Sundgade 20, 1.
6400 Sønderborg
+45 51 72 39 52 (gerne aften og weekend)
lars.falk@gmail.com
www.lars-falk.dk