C.M. Hess, Vejle - Herregårdskomfur mod. 32

Her er historien om,hvordan et udrangeret restaurationskomfur blev forvandlet til et smukt herregårdskomfur.

Jeg blev en dag kontaktet af en mand,som havde ledt overalt i Danmark,for at finde et stort brændekomfur,som kunne passe til et rigtigt gammelt herregårdskøkken et sted i Jylland.Jeg lovede ham at gøre mit bedste og allerede i den følgende uge smilede heldet til mig.

Jeg har en ven,som har et gammelt hotel,hvor der i køkkenet stod det gamle komfur vi ledte efter.Han skulle alligevel til at renovere køkkenet og mente,at det blev for omstændigt at renovere det.Det havde han jo fuldstændig ret i.Da det blev skilt ad,var begge bageovne og indvendige spjæld tæret væk.

Jeg fik en lokal smed til at lave nye ovne og spjæld,komfuret blev afkortet med en 1/2 meter sektion,det blev sandblæst,lakeret,oppoleret i ovnsværte og den kraftige messingstang blev poleret. Det var en stor dag,da manden kom og hentede det færdige Hess & Co., Vejle - Nr.32 komfur.

Han bedyrede,at han selv ville bygge det,bare han måtte ringe og spørge en gang imellem.Tre uger og 15 hyggelige telefonsamtaler senere,stod komfuret og funklede i det gamle herregårdskøkken.Væggen

e var blevet malet med de gamle limfarver,et gammelt trægulv var blevet afhøvlet hos en snedker og lagt ned igen.Man var i gang med at lave en autentisk slagbænk og langbord i gammelt træ.

Jeg måtte til Jylland og se denne åbenbaring, og det var skønt at se det gamle komfur komme til ære og værdighed igen.

Kontakt

Lars Falk
Sundgade 20, 1.
6400 Sønderborg
+45 51 72 39 52 (gerne aften og weekend)
lars.falk@gmail.com
www.lars-falk.dk