Årlig rensning

Er du handyman,kan du godt rense din ovn selv.

Er du ikke handyman,må du nok hellere ringe til din skorstensfejer eller ovnbyggeren nu.Du finder et link til skorstensfejerlaugets hjemmeside på siden LINKS,og klik på MEDLEMSLISTE for at finde netop din skorstensfejer.

Værktøj : 1-1,5 m langt bøjeligt skaft i enten fjederstål eller snoet ståltråd med en cylinderformet ståltrådsbørste - diameter ca.80 mm., støvkost med stive børster, støvsuger - som konen/kæresten ikke bruger dagligt - det kunne blive skæbnesvangert.

Åbn den øverste renselåge på fronten af ovnen.Sidder den stramt,bruger du forsigtigt en skruetrækker og begge hænder,hvorved den lirkes af. Åbn spjældet helt og rens med ståltrådsbørsten direkte ud i skorstenen og afslut med støvsugning af aftrækskanalen.

Nu åbnes sidelågerne og stålbørsten stikkes ind og føres med hånden opad i forreste og bagerste røgkanal.Skillevæggen mellem kanalerne starter normalt 20 - 30 cm over renselågens overkant. Føl dig forsigtigt frem med børsten og mærk kanalernes loft og før derefter børsten frem og tilbage. Støder man gentagne gange hårdt mod kanalernes loft,kan ovnens indre ødelægges og man må nedtage og ombygge kronen,kronbåndet og øverste skift. Rensningen afsluttes med nedfejning i selve brændkammeret og støvsugning i bunden af røgkanaler og brændkammer.

1.Brændkammer.
2.Forreste kanaler.
3.Bageste kanaler.
5.Renselåge.
6.Øverste renselåge.
7.Topspjæld.
8+9.Messinglåger+glaslåge.
10.12-15 cm murværk.

 

Kontakt

Lars Falk
Sundgade 20, 1.
6400 Sønderborg
+45 51 72 39 52 (gerne aften og weekend)
lars.falk@gmail.com
www.lars-falk.dk